Johan i Moçambique

08 april 2006

Bland sopor och sapor i paradiset

macienne, 2 mil norr om Xai Xai (!), ar en mycket vacker plats. Palmtraden mot den klarbla himlen, en bris fran havet, en kopp kaffe i handen, solens stralar genom bladen, doft av nattens regn, barn som gar hand i hand till forskolan...
Jag hoppas kunna skriva mycket om denna plats senare. Vill nu bara konstatera att vi hade intensiva men intressanta dagar nar faltstudie projektet mellan malardalens hogskola och Vasteras stift utvarderades. personligen fick jag en valdigt fin introduktion av livet i macienne pa detta satt. De svenska studenternas resultat presenterades och invanarna fick reagera pa det som studenterna kommit fram till. Sophantering var en fraga som vackte mycket reaktioner. nagra talade ocksa om hur TV och dess sapoperor inverkar pa ett samhalle och mellan generationerna i en by som varit utan el fram till 2003!

Nu ar jag tillbaka i Maputo. Narmast vantar Palmsondag i morgon. Det innebar stora processioner pa flera hall i Maputo. Folk kommer att vifta med stora palmkvistar och sjunga "bereden vag for Herran" pa ronga.

Lagenheten? hm, nej inte annu, men nasta vecka! -kanske...

3 Comments:

  • Hej johan,
    nog reste vi snabbt mellan Maputo och Maciene men det var faktiskt 20 mil, inte 2 som du skriver i bloggen. Men det var kul att träffa dig i din Maputomiljö!

    By Anonymous Anonym, at 10 april, 2006  

  • Hej!
    Hoppas du inte har något emot att jag visar lite av dina blogginlägg på www.rockformoc.com - förhoppningsvis driver det också mer trafik till din egen blogg!
    Mvh Henrik

    By Anonymous Anonym, at 11 april, 2006  

  • Hej!
    Roligt att du var med oss i Maciene. Birgitta och jag är enormt tacksamma för alla dina anteckningar under våra seminarier. De kommer att underlätta vår rapportering.
    Ser fram mot att få veta när lägenheten möblerats enligt 'planerna'.

    By Anonymous Anonym, at 12 april, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home