Johan i Moçambique

05 april 2008

I all hast...

...vill jag bara meddela att vi åter är i Maputo. Tillbakaresan gick bra. Vi var tvugna att stanna en natt i Nairobi och då det var fullt på flygplatsens hotell fick vi åka taxi in i Nairobi. Alldeles för dyrt hotell, men vi kunde inte mer än lita på flygplatsens personal och deras rekommendationer.
Denna helg ska vi besöka vänner i Sydafrika, så vi ska snart ställa in oss i kön vid gränskontrollen. Ryktet säger att den kan vara runt 2 timmar lång idag...
Studenterna har haft semester en vecka och börjar på tisdag igen. Måndag är ledig för då firas Mocambikanska kvinnodagen.
En av veckans höjdpunkter var att jag besökte gamla ABB, som nu heter Tecnell här i Maputo. En mycket imponerande verkstadsindustri där arbetarna verkar trivas bra och stannan länge. Tecnell har installerat brunnen med vattenpump i Maciene bl.a. Deras chef Johan berättade att det finns gott om bra vatten i Maciene så de skulle kunna satsa ännu mer på bevattning och odling etc än vad de gör just nu. Intressant information!